Val av bolagsform.

Även fast det kan vara svårt att veta vilken bolagsform man bör välja, är det viktigt att ditt val passar din verksamhet och målsättning. Behöver du hjälp att komma fram till ett beslut är du välkommen att kontakta oss. Våra lagerbolag och aktiebolag med historik är något som möjliggör att du omgående kan dra igång verksamheten. Är just ett kommanditbolag bästa lösningen för dig så hjälper vi dig igenom hela registreringsprocessen.

Anledningen till att det finns olika former att driva ett bolag på är för att det finns olika sorters behov. Bedriver du en egen liten verksamhet kan det till exempel vara passande att skapa ett enskilt bolag. 

Bedriver du istället en verksamhet som behöver många investerare kan det vara mer relevant att skapa ett aktiebolag, något som gör det möjligt för investerare att betala en summa för en andel av bolaget. Har du tänkt att starta en icke-vinstdrivande organisation kan det vara relevant med en ideell förening.

Viktigt att tänka på.

Det finns som nämnt många olika juridiska former att bedriva en verksamhet på. Det du bör tänka på när du ska registrera dig hos Bolagsverket är vilken form som är den mest optimala för just dig. Du bör du utgå ifrån hur dina förutsättningar ser ut, hur mycket risk du är villig att ta och vad din verksamhet har för behov. 

Vill du veta mer om olika specifika bolagsformer kan du läsa om det här på vår hemsida eller kontakta oss via valfri kontaktväg. Att välja bolagsform är bland de viktigaste besluten en företagare kan ta, så välj rätt.