Vad är ett kommanditbolag?

Ett aktiebolag är en av de vanligaste företagsformerna och är något vi rekommenderar de flesta verksamheter. Kontakta oss så berättar vi anledningarna.

Hur fungerar det?

Ett kommanditbolag kan bland annat teckna avtal, ha anställda och ägare saker. Går du i tankarna att starta ett kommanditbolag är det säkert lättande för dig att veta att det inte finns krav på startkapital. Man kan registrera kommanditbolaget på verksamt.se för att få tillgång till ett organisationsnummer. 

Registreringen kommer dock aldrig att godkännas om du är försatt i konkurs, har näringsförbud eller har en förvaltare enligt föräldrabalken. Det existerar dock ingen 18-årsgräns för att starta företaget. Är du under 18 är du istället tvungen att be om ett intyg från dina förmyndare för att kunna starta bolaget.

Revisorkrav.

Olika bolagsformer kräver olika mycket redovisningsarbete. Äger man ett kommanditbolag behöver man dock inte lämna in en årsredovisning till Bolagsverket såvida man inte är ett stort kommanditbolag eller ett med juridiska personer som delägare. 

Det är också vanligt att bolaget oftast inte behöver ha en revisor, en kostnad man därmed sparar in på.