Avveckla Aktiebolag.

Snabbavveckling fr. 2995 kronor. Vi tar över det juridiska ansvaret så du snabbt kan lägga bolaget bakom dig. Beställ en kostnadsfri offert idag.

4.7/5

Avveckla ditt aktiebolag snabbt och enkelt.

Fördelarna jämfört med en traditionell likvidation är många. Genom att ditt aktiebolag avvecklas med vår snabbavveckling får du snabbt tillgång till ert kvarvarande kapital och blir omgående friskrivna från fortsatt ansvar. Vi sköter avvecklingen i vår regi så ni kan fokusera på nya projekt.

Att driva eget företag kan vara fantastiskt. Samtidigt har vi full förståelse för att dagens marknad kan innebära att situationen kan förändras snabbt. Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning.

Varför välja snabbavveckling?

Ansvarsfriskrivning

Ditt juridiska ansvar upphör i samband med att avtalet signeras. Tekniskt sett så säljer ni bolaget till oss och får betalt omgående efter att offerten accepteras.

Mindre administration

Det administrativa arbete som krävs av dig är minimalt i jämförelse med om du avvecklar aktiebolaget genom en ordinarie likvidation. Vi kompletterar och tar fullt juridiskt ansvar för bolaget.

Mer ekonomiskt

Inga oväntade kostnader eller avgifter tillkommer. Efter överlåtelsen ansvarar vi för de kostnader som uppstår i samband med verksamhetens avveckling. 

Beställ

Beställ en offert via formuläret så återkommer vi inom kort med ett kostnadsförslag.

Granska

Processen är digital och du får snart en kostnadsfri offert helt utan förbindelser via epost.

Signera

När offerten ska godkännas signerar du tryggt och säkert med ditt BankID.

Få betalt

Utbetalningarna sker löpande och du har pengarna på kontot inom ett par dagar.

Vad innebär en snabbavveckling?

En snabbavveckling innebär att du kan avveckla verksamheten direkt utan fördröjning. Det är alltså är inte detsamma som en frivillig likvidation.

Kort sagt säljer du bolaget till ett företag som är specialiserat på snabbavvecklingar och tar hand om avvecklingen åt dig. Vi på Bolag24 garanterar en snabb utbetalning av era tillgångar.

Vi tar då över allt juridiskt ansvar för företaget tillsammans med den administration som medföljer. Det är en smidig lösning om din situation förändras och du snabbt vill få tillgång till eventuella kontanter i företaget.

Okända borgenärer.

Genom likvidation kallar Bolagsverket okända borgenärer i 6 månader enligt gängse lagar och regler. Efter mellan sju och nio månader upplöses sedan bolaget i sin helhet. 

Med vår tjänst slutar ditt juridiska ansvar samtidigt som köpeskillingen betalas ut och köpeavtalet skrivs på. Du får pengar för aktiebolaget inom bara ett par bankdagar.

Avveckla Aktiebolag Bolag24

Sätt att avveckla ditt aktiebolag.

Olika bolag och verksamheter behöver ofta avvecklas på olika sätt. Fusion kan vara ett. Du kan även välja att sälja ditt aktiebolag. Sk. vilande aktiebolag utan inventarier är oftast enklare att lägga ner. Oftast ett bra sätt att undvika en konkurs.

När bör du avveckla ditt aktiebolag?

Det kan vara lämpligt att snabbavveckla aktiebolag om företaget har uppnått sina mål eller om det inte längre är lönsamt eller affärsmässigt lämpligt att fortsätta verksamheten. Detta kan också vara ett alternativ om det finns en oenighet mellan aktieägarna om hur företaget ska drivas vidare, eller om det finns externa omständigheter som gör att det inte längre är möjligt att driva verksamheten.

I alla dessa fall kan det vara lämpligt att avveckla aktiebolaget istället för att fortsätta att driva det på en icke-lönsam eller icke-affärsmässig grund.

Vad kostar en frivillig likvidation? Här kan du läsa mer om likvidation.

Avveckla aktiebolag med överskott.

Efter att bolagets eventuella skulder betalats in fördelas oftast ett överskott mellan aktieägarna. Ska du avveckla aktiebolag med underskott så kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Om fler ägare finns i bolaget kommer överskott av kapital efter att skulder betalats att fördelas jämnt enligt gällande bolagsordning. Finns fler ägare måste man vara överens om snabbavvecklingen och samtliga skriva på köpeskillingen samt fullmakten för att processen skall kunna starta och övertagande ske.

Det är svårt att svara på då det beror mycket på i vilket skick bolaget är i. Men med en snabbavveckling betalar du oftast bara 2995 kronor i arvode. Beställ en kostnadsfri offert via formuläret ovan så återkommer vi inom kort.

Det som kvarstår efter en avveckling tillfaller aktieägarna.