Hoppa till innehåll

Avveckla aktiebolag.

Snabbavveckling

Snabbavvecklingens fördelar framför traditionell likvidation är många.

Att driva aktiebolag ger dig en god grund att stå på för att framgångsrikt kunna satsa på att sälja de produkter eller tjänster du erbjuder. Samtidigt innebär dagens marknad att din situation kan förändras snabbt och du kan då komma att vilja avveckla aktiebolaget direkt.

Genom att avveckla aktiebolaget med vår snabbavveckling får du snabbt tillgång till ert kvarvarande kapital och blir omgående friskrivna från fortsatt ansvar. Vi ansvarar för avvecklingen i vår regi så ni kan fokusera på nya projekt. 

Fördelar.

Ditt juridiska ansvar upphör omgående i samband med att avtalet skrivs på. Tekniskt sett så säljer ni bolaget till oss och får betalt efter att offerten accepteras. Därefter kan du lägga bolaget bakom dig och fokusera på nya projekt.

Det administrativa arbete som krävs av dig är minimalt i jämförelse med om du avvecklar aktiebolag själv. Ansvaret för detta ligger istället på likvidatorn. 

Inga dolda kostnader eller avgifter. Efter överlåtelsen ansvarar vi för de kostnader som kan uppstå i samband med avveckling av verksamheten. 

Vad innebär en snabbavveckling av aktiebolag?

En snabbavveckling är inte detsamma som frivillig likvidation utan innebär att du kan avveckla ditt aktiebolag direkt utan flera månader av väntetider.

Kort sagt säljer du bolaget till ett företag som är specialiserat på snabbavvecklingar och tar hand om avvecklingen åt dig. Vi på Bolag24 garanterar även en snabb utbetalning av era tillgångar.

Vi tar då över allt juridiskt ansvar för företaget tillsammans med den administration som medföljer. Det är en smidig lösning om din situation förändras och du snabbt vill få tillgång till eventuella kontanter i företaget.

Avveckla ditt aktiebolag.

Du ska avveckla ditt aktiebolag då du inte längre driver det aktivt och inte har för avsikt att åter börja driva det aktivt i framtiden. Fram till dess att du avvecklar ett bolag är kapitalet bundet och kommer inte till nytta för nya investeringar.

Om bolaget avvecklats har du inte längre några skyldigheter kring fortsatt bokföring, betalning av moms och skatter. Detta tas över av likvidator under processens gång och fram till aktiebolaget är upplöst korrekt.

Vår tjänst innebär att du inte behöver ta hänsyn till Bolagsverkets väntetider och kan direkt lägga bolaget bakom dig och fokusera på nya projekt.

Beställ.

Hela processen är digital och du signerar tryggt med Bank-ID.

Granska.

Köpeskillingen betalas ut oftast redan inom 24 timmar.

signera.

Inga dolda kostnader. Vi står för Bolagsverkets avgifter.

Få betalt.

I samband med överlåtelsen blir du friskriven från fortsatt ansvar.

Hur fungerar det med snabbavveckling av ditt aktiebolag?

Här följer en steg för steg-guide som berättar mer om den smidiga processen och vad den innebär för dig som driver aktiebolag idag. Detta är en smidig lösning för dig som enkelt vill avveckla ditt aktiebolag men samtidigt undvika en likvidation / frivillig likvidation. Läs vidare nedan så berättar vi mer om hur de går till.

Förfrågan

1. Skicka in förfrågan och skicka en ansökan till oss. Gärna med en korrekt resultat- och balansrapport. Med hjälp av denna kan ditt bolag snabbt värderas och så fort den är gjord får du en offert på kostnaden för snabbavvecklingen. 

Har du inte tillgång till resultat- och balansrapporten omgående kan du i stället skicka in en årsredovisning för att få en preliminär offert skickad till dig.

Generalfullmakt

2. När du har tagit ett beslut baserat på vår offert så skickar vi en generalfullmakt och ett köpeavtal till dig.

Fullmakten behövs fram till dess att Bolagsverket har registrerat oss som nya företrädare. Köpeavtalet finns till för att reglera villkoren för överlåtelsen.

Förfrågan

3. Du skriver på fullmakten och avtalet och skickar in detta till oss. Vi vill även att allt underlag gällande ditt bolag bifogas i detta skede. Detta måste vi ha för att göra en snabbavveckling eller fusion.

Utbetalning

4. Ser att bra ut och om materialet är fullständigt skriver även vi på köpeavtalet och betalar också ut köpeskillingen.

Beloppet räknas ut genom era tillgångar och skulder. Summan du får är det som finns kvar på konto efter att samtliga skulder har betalats.

BÖRJA HÄR

Fördelar med att snabbavveckling istället för egen likvidation

Det finns flertalet bra fördelar med att välja att snabbavveckla aktiebolaget istället för att du går igenom processen med att avveckla aktiebolag själv.

Ansvar

Ditt juridiska ansvar upphör snabbt i och med att avtalet skrivs på.

Vid en likvidation kallar Bolagsverket okända borgenärer i 6 månader. Avveckla aktiebolag via oss tar ett par dagar.

Har du frågor om processen, vad du får eller behöver göra, frivillig likvidation eller fusion behöver du bara kontakta oss så berättar vi mer om vad som gäller för just dig och ditt bolag. Vi vill gärna hjälpa dig framåt oavsett vilken väg du väljer.

Administrativt

Det administrativa arbete som krävs av dig är minimalt i jämförelse med om du ska avveckla aktiebolag själv genom bolagsverket. Ansvaret för detta ligger istället på likvidatorn.

Du slipper även sköta bolaget och de åtaganden som måste underhållas på rätt sätt under den period det tar att likvidera bolaget. Det sparar såväl tid som pengar vilket gör det till en ekonomisk fördel för dig som går genom vår tjänst istället.

Vi garanterar att ditt företag med tillhörande administration hanteras på rätt sätt.

Snabbavveckling innebär helt enkelt en smidigare övergång för att avveckla bolaget och trygg hantering från början till slut. Kontakta oss vid frågor om vad som gäller för ditt företag.

Övrig information

Om fler ägare finns i bolaget kommer överskott av kapital efter att skulder betalats att fördelas jämnt enligt gällande bolagsordning. Finns fler ägare måste man vara överens om snabbavvecklingen och samtliga skriva på köpeskillingen samt fullmakten för att processen skall kunna starta och övertagande ske.

Sätt att avveckla.

Olika företag behöver ofta avvecklas på olika sätt. Fusion kan vara ett.

Okända borgenärer.

Vid en likvidation kallar Bolagsverket okända borgenärer i 6 månader enligt gängse lagar och regler. Efter mellan sju och nio månader upplöses sedan bolaget i sin helhet. Med vår tjänst slutar ditt juridiska ansvar samtidigt som köpeskillingen betalas ut och köpeavtalet skrivs på. Du har vanligtvis pengar för aktiebolaget inom bara ett par bankdagar.

FAQ

Fråga: Jag vill försöka sälja bolaget istället, kan ni hjälpa mig?

Självklart, kontakta oss så berättar vi mer. Tänk på att det oftast tar längre tid än att sälja bolaget för likvidation .

Fråga: Måste jag lägga ner aktiebolaget?

Det beror helt på vilket skick bolaget är i. Ibland går att att sälja ett företag som det är och i andra fall är det bästa alternativet en frivillig likvidation. Hör av dig och berätta mer så tar vi en titt på det. 

Ansök

Logga in

Avveckling

Lagerbolag

Historikbolag

Lagerbolag

Avveckling

Historikbolag

Beställ Lagerbolag

Avveckling

Lagerbolag

Historikbolag

Kontakta oss