BOLAG24

Lagerbolag.

Beställ ett lagerbolag.

Vid beställningen av ett lagerbolag upprättar vi omgående de köpe- och ändringshandlingar som behövs för att ändra det registrerade bolagets namn, verksamhet, adress, styrelse etc. Handlingarna kan anpassas efter dina önskemål, inklusive klausuler i bolagsordningen. Du har dem inom bara ett par timmar från det att du beställde bolaget.

Efter att du granskat de dokument du mottagit måste ägare och styrelse underteckna handlingarna. Detta kan ske genom att vi skickar dem per post eller digitalt då du kan signera med e-legitimation. När handlingarna är underskrivna och vi som ombud har mottagit ett intyg som visar att aktiekapitalet är reglerat översänder vi en generalfullmakt till er. Detta innebär att styrelsen nu kan företräda bolaget medan Bolagsverket ännu genomför processen med att registrera ändringen.

En generalfullmakt gör att styrelsen i ditt bolag kan ansöka om F-skatt och även registrering för moms hos Skatteverket. 

Vi tar hand om all kontakt med Bolagsverket och så snart ändringen finns registrerad får du bolagshandlingar som exempelvis en aktiebok skickad till dig. Beställ ditt bolag snabbt och smidigt via formuläret eller kontakta kundtjänst för vägledning. Fördelarna med att köpa ett lagerbolag är att det går snabbt och du kan komma igång omgående. När du ska starta ett aktiebolag behöver du bland annat veta vad företagets namn ska vara.

Det är mycket enkelt att beställa ett lagerbolag idag. Allt du behöver göra är att vända dig till ett ombud som oss. Vi har lång erfarenhet inom branschen och stor kunskap om vad det innebär att köpa ett lagerbolag för att påbörja din resa som entreprenör, oavsett bransch.

Ett lagerbolag är ett aktiebolag som är bildat i förväg av ett ombud för att en köpare ska kunna komma igång snabbt och enkelt.

I samband med överlåtelsen medföljer alltid en generalfullmakt som ger dig som köpare rätt att fullt ut representera bolaget helt utan begränsningar.Lagerbolagen har ett registrerat aktiekapital på 25 000 kronor. Syftet med ett lagerbolag är du som entreprenör kan lägga din tid på er kärnverksamhet och undvika att spendera tid på den ofta krångliga registreringsprocessen. 

Enligt nya regler krävs det endast 25 000 kronor i aktiekapital för att starta ett aktiebolag. Utöver detta tillkommer Bolagsverkets kostnader samt en handläggningsavgift som vi tar ut för att du snabbt och enkelt ska kunna starta upp din verksamhet med riktiga proffs vid din sida .

Vid köp av ett lagerbolag måste det finnas minst en juridisk eller fysisk person som står som ägare till bolaget. Är ni två personer som ska stå som ägare ingår alltid ett aktieägaravtal för er trygghet.

Vår handläggningsavgift samt bolagsverkets kostnader faktureras till det nya bolaget. Alltså behöver du som kund inte lägga ut dessa kostnader utöver ditt aktiekapital på 25.000kr utan du betalar alla kostnader med ditt aktiekapital.

Detta är en fullmakt som vi skickar strax efter att din beställning är gjord. Generalfullmakten ger dig rätt att fullt ut ta beslut, ingå avtal och på andra sätt företräda aktiebolaget i väntan på att bolagsverket ska handlägga ärendet.

Har du fler funderingar angående generalfullmakten är du välkommen att kontakta oss. Alternativt så kan du klicka här för att läsa mer djupgående om ämnet i vår artikel döpt “Generalfullmakt

Den absolut största fördelen enligt oss är att du slipper bolagsverkets långa handläggningstider.

Utöver det så är det en ganska komplicerad process för den ovane, Detta medför att i de flesta fall krav från bolagsverket (efter att du väntat på de ska handlägga ditt ärende) kompletteringar och förändringar i din ansökan. Så, med tanke på att lagerbolagen har så lågt pris i allmänhet tycker de flesta att det är värt ett par tusen för att undvika bolagsverkets process.

Kontakta gärna en av våra bolagsförmedlare så berättar vi mer.

För det första så har våra lagerbolag inte tidigare bedrivit någon verksamhet. Detta innebär att du startar din verksamhet från scratch. Passar inte detta dig rekommenderar vi istället våra historikbolag . Du övertar då ett aktivt och komplett bolag som varit igång ett par år. 

Den andra (och sista) delen vi ser som en nackdel för dig som köpare är extrakostnaden som tillkommer.

Även om vårt pris är väldigt lågt rekommenderar vi dig som har full koll på hela processen och inte har behov att komma igång snabbt att registrera ditt nya aktiebolag på egen hand. 

Observera dock att det inte bara är att registrera ett aktiebolag hos verksamt.se. Några exempel på vad du bör kunna i övrigt är t.ex att på egen hand sammanställa en verksamhetsbeskrivning enligt gällande normer och regler samt att kunna bemöta eventuella kompletteringskrav från bolagsverket.

Har du frågor eller funderingar så tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig framåt. Detta gäller självklar även om du beslutar att registrera ditt aktiebolag på egen hand.

Nej, ett lagerbolag kan inte vara registrerat för moms eller F-skatt utan detta är något som du eller vi kan hjälpa dig med att ansöka om så fort alla handlingar är klara och du tagit över bolaget.

Kom igång snabbt och enkelt

Varje driven entreprenör lär sig snabbt vikten av att smida medan järnet är varmt. Långa administrativa väntetider och komplicerade regelverk kan dock sätta käppar i hjulet för den som vill starta upp en verksamhet snabbt. 

  • Du sparar tid. Ett köp av ett lagerbolag och möjligheten att sätta igång verksamheten omgående sker på bara några timmar och naturligtvis med alla lagar och rättigheter på din sida. Bolagsverket kan ha lång handläggningstid om du istället väljer att sköta allting själv och du kan om du väljer detta alternativ inte börja arbeta i företaget förrän allt är klart.
 
  • Du slipper administrativa uppgifter. Att registrera ett helt nytt aktiebolag kräver kunskap och möjligheten att fylla i ett stort antal blanketter och formulär. Genom att låta våra bolagsförmedlare sköta den biten kan du istället fokusera på din kärnverksamhet. 
 
  • Du kommer eftersom du har ett existerande organisationsnummer igång med arbetet på en gång vilket i sin tur innebär att du kan få intäkter långt snabbare än om du väljer att starta bolaget själv. Du får också hjälp med ansökan om F-skatt och moms vilket innebär att du snabbt kan visa upp detta för dina potentiella kunder. Det går bokstavligen att börja skicka fakturor till kunder redan dagen efter att du signerat handlingarna om du så önskar och slipper att gå igenom en lång väntetid.