Bolag24 Logo Vit

Beställ ett Lagerbolag.

Vi hjälper er att snabbt komma igång med den nya verksamheten. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning utan förbindelser.

4.7/5

Vad är ett Lagerbolag?

Ett lagerbolag är ett aktiebolag som är bildat i förväg av ett ombud för att en köpare ska kunna komma igång snabbt och enkelt.

I samband med överlåtelsen medföljer alltid en generalfullmakt som ger dig som köpare rätt att fullt ut representera bolaget helt utan begränsningar.

Lagerbolagen har ett registrerat aktiekapital på 25 000 kronor. Syftet med ett lagerbolag är du som entreprenör kan lägga din tid på er kärnverksamhet och undvika att spendera tid på den ofta krångliga registreringsprocessen.

Nej, ett lagerbolag kan inte vara registrerat för moms eller F-skatt utan detta är något som du kan ansöka om så fort alla handlingar är klara och du tagit över bolaget. Behöver du hjälp så finns vi självfallet här för vägledning.

Den absolut största fördelen enligt oss är att du slipper bolagsverkets långa handläggningstider.

Utöver det så är det en ganska komplicerad process för den ovane, Detta medför att i de flesta fall krav från bolagsverket (efter att du väntat på de ska handlägga ditt ärende) kompletteringar och förändringar i din ansökan. Så, med tanke på att lagerbolagen har så lågt pris i allmänhet tycker de flesta att det är värt ett par tusen för att undvika bolagsverkets process.

Kontakta gärna en av våra bolagsförmedlare så berättar vi mer.

För det första så har inte denna typ av bolag tidigare bedrivit någon verksamhet. Detta innebär att du startar din verksamhet från scratch. Passar inte detta dig rekommenderar vi istället våra lagerbolag med bankkonto &  historikbolag. Du övertar då ett aktivt och komplett bolag som varit igång ett par år. 

Den andra (och sista) delen vi ser som en nackdel för dig som köpare är extrakostnaden som tillkommer.

Även om vårt pris är väldigt lågt rekommenderar vi dig som har full koll på hela processen och inte har behov att komma igång snabbt att registrera ditt nya aktiebolag på egen hand. 

Observera dock att det inte bara är att registrera ett aktiebolag hos Verksamt. Några exempel på vad du bör kunna i övrigt är t.ex att på egen hand sammanställa en verksamhetsbeskrivning enligt gällande normer och regler samt att kunna bemöta eventuella kompletteringskrav från bolagsverket.

Har du frågor eller funderingar så tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig framåt. Detta gäller självklar även om du beslutar att registrera ditt aktiebolag på egen hand.

Köpa lagerbolag billigt är mycket enkelt. Allt du behöver göra är att vända dig till ett ombud som oss. Vi har lång erfarenhet inom branschen och stor kunskap om vad det innebär att köpa ett aktiebolag för att påbörja din resa som entreprenör, oavsett bransch.

Enligt nya regler krävs det endast 25 000 kronor i aktiekapital för att starta ett aktiebolag. Utöver detta tillkommer Bolagsverkets kostnader.

Vid köp av ett lagerbolag måste det finnas minst en juridisk eller fysisk person som står som ägare till bolaget. Är ni två personer som ska stå som ägare ingår alltid ett aktieägaravtal för er trygghet.

Vår handläggningsavgift samt bolagsverkets kostnader faktureras till det nya bolaget. Alltså behöver du som kund inte lägga ut dessa kostnader utöver ditt aktiekapital på 25.000kr utan du betalar alla kostnader med ditt aktiekapital.

Hur bra är det att köpa lagerbolag?

Köpa lagerbolag eller starta nytt? Varje driven entreprenör lär sig snabbt vikten av att smida medan järnet är varmt. Bolagsverkets långa administrativa väntetider och komplicerade regelverk kan dock sätta käppar i hjulet för den som vill starta upp en verksamhet snabbt.

Fördelar.

  • Du får möjlighet att dra igång verksamheten omgående på ett par timmar.
  • Du slipper det administrativa. Genom att låta våra kunniga handläggare sköta kontakten med Bolagsverket kan du istället fokusera på din kärnverksamhet.
  • Eftersom bolagen har ett existerande organisationsnummer kan du snabbt komma igång.